18 nov 2006, 20:33

ЗАЩО ЛИ СЕ РАЖДАМЕ НА СВЕТА 

  Poesía
588 0 9

 

На Ж. 


Един въпрос си задавам сега –

защо ли се раждаме на света?

Време и място не избираме ние.

А кой може от другите да се скрие?

Съдбата си своя

всеки може да промени,

ако има воля

или просто с много пари.

 

Хора различни срещаме по света,

но в него търсим само една

личност, която мечтаем ние

сърцето свое да ни разкрие.

Нас двамата в него да събере,

нищо, че казват: “Светът голям е!"

Защото се превръща той в излишен,

има ли до теб някой да диша,

горещо да си мечтае,

заедно да сте желае.

 

Защо ли все пак се раждаме на света?

Кой да остави ще може в него следа?

На кого ли трябва да си платим ние

за да може всеки света да открие

и в него човека, за когото

ще се кълнем,

че е по-мил от живота?

 

Думи различни и прости. Обикновени.

Градим от тях клетки

на мечти съкровени.

Затова ли само се раждаме на света?

Спомен у някого ще приемем ли за следа?

Или ще бъде нормално

с това да се утешим

и след това скромно

нейде да замълчим?

 

Сложен въпрос си зададох сега,

а и друг върти се в мойта глава.

Без нас какво ще представлява светът?

Ако те няма, не чувстваш нищо.

Но когато другият липсва?

Думите тези пиша сега. А защо?

След като да споделиш

ти нямаш с кого.

 

Завиждам на другите,

пишещи с фантазия

и прекрасно разбирам,

че мойта, май, няма я.

Защото, ако нещо не изживея,

аз после не мога с листа да се слея.

Поетите истински

думи такива намират,

за които си мислиш,

че от сърцето извират –

четеш и обгръща те тяхната музика.

 

Пиша и слушам песен една,

странно красива изглежда тя –

“Думите не идват лесно при мен”.

Значи не съм бил сам

аз в този свят голям.

И други е имало под небето,

които ги е боляло сърцето

и са създали това,

що сега слушам в нощта.

И разбирам, че въпросът,

който си зададох сега

има отговор прост:

 

Ние се раждаме на света

за да изпитаме любовта!

© Вили Тодоров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??