12 oct 2018, 11:10

Защо са бели облаците 

  Poesía » Para niños
970 1 5

ЗАЩО СА БЕЛИ ОБЛАЦИТЕ?

 

Дядо, дядо, я кажи,

моля те не ме лъжи,

с баба толкова сте чели,

облаците що са бели?

- Ще ти кажа чедо нещо,

ама тайна да остане!

Без облаци ще е горещо,

ако някой друг ги хване.

Та, станах рано от зарана,

с орела, с баба и с мецана

сложихме ги във торбата

и ги изпрахме във реката.

А с Орела, след което

ги простряхме на небето,

да са бели и красиви,

че когато станат сиви,

ще заплачат изведнъж

и се получава дъжд.

Утре чедо, кат` ни няма,

щот` сме много остаряли,

с баба станали сме рано

и за теб сме ги изпрали.

 

Авт. Весо, 12.10.2018г.

© Веселин Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??