Мога да съм аз човек,
мога – нищо
че съм блед.
Мога да съм състрадателен,
мога да съм любознателен,
мога да ви спукам и от смях,
мога тъжен аз да бъда,
мога да съм романтик,
мога и да съм циник,
мога и да съм герой,
мога и поет да бъда,
мога да Ви возя в лодка,
мога силно да обичам.
Мога го,
защото съм
различен
и човешките души
обичам.
© Христо Манчев Todos los derechos reservados