Завръщане…
Хей,
днес съм лоша, проклета
и зла -
хапещо пале,
срещу целия свят.
А отсреща
кратък миг
изтърва непринудено
нечий
звънлив детски смях.
Огнен лъч
ме прониза.
Толкова чиста
разсъблечена мисъл
докосна страха ми…
И онемяла от болка
сълза забраздя.
Търпеливо попи и обгърна
в душата
насъбрания гняв.
Хей,
само проклета съм,
но не толкова
лоша и… зла.
© Таня Хаджидимитрова Todos los derechos reservados