11 ene 2020, 7:42

Завръщане 

  Poesía » Otra
269 5 3

Сънувах лодките на кея,
вълните са кобили, вързани.
И спря се времето забързано
да ме научи да се смея.

Сънувах фар, море и чайки,
сълзи солени, шамандурите,
на зима- мащеха сред бурите,
проплакват пак моряшки майки.

Сънувах миди, водорасли,
сиротно как проблясват в пясъка.
Преглъща, като риби, с крясъка,
бял гларус дните недорасли.

Солена болка ме прегръща,
в спасени сънища-удавници,
летят вълните, без оглавници.
В смеха ми лятото се връща.
 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??