13 feb 2007, 22:39

Завръщане у дома 

  Poesía
1025 1 9
Господи, колко години
скитах и бродих сама.
Пътища много изминах.
Връщам се днес у дома.

Много пътеки пребродих,
плаках от болка и страх,
падах от глад и тревоги,
боса и гола аз бях.

Днес се завръщам отново -
няма го родният дом.
Празно огнище без огън,
без топлина и подслон.

Пак ли ще скитам самотна,
пак ли ще срещам лъжи
ище се моля за обич?
Господи, как ми тежи!

Кръстът е тежък, съдбата
мащеха зла е за мен.
Даже и южният вятър
днес е дъждовно студен.

Даже приятели стари
днес ми подложиха крак.
Сълзи и болки ме парят.
Дом ще намеря ли пак?

Моля те, Боже, прости ми
всяка жестокост и грях.
Дай ми надежда и сили -
ще се загубя без тях.

© Нели Вангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??