3 ene 2018, 14:19

Завъртяно 

  Poesía
267 1 1

Изменя се светът и се върти.

Днес Дон Жуан е въплатен в Донеса.

Мъжете пък, копират женските черти,

превръщат се в принцеси.

 

От закърняла съвест се топят

традиции с които сме израстнали.

И май назад върти се този свят.

Защо ни бе порастване?

 

Гладът не е причина да умреш.

Лекарства има всякакви.

Но както ходим, без да разберем,

ни щипва злобно ракът.

 

Полетата - армирани, с бетон,

превръщаме във къщи.

Създават мафиотите закона:

Взето, не се връща!

 

Затворите са пълни със крадци,

убийците, разхождат се на воля.

Романтиката вече се руши,

а Господ ни се моли.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??