22 dic 2020, 11:47

Зима 

  Poesía » Del paisaje, Filosófica, Civil
417 1 0

Зима

Отдавна зимата е тъй различна.
Все по - малко романтична.
Снегът изгуби се от пушек,
има ли го - не е пухкав.
 

Зимата отдавна не е
седене до котлона вкъщи.
Ако има мирис на канела,
то от някое кафе ще идва.
 

Времената са различни вече.
Зимата не е, което беше.
Всеки коледно работи,
евентуално, за да припечели.
 

Двойно, тройно, обикновено.
Не е някога по собствен избор.
Духът на Коледа е в магазина,
далеч от уютната камина...
 

Чорапите от прежда са легенда,
не кралства, а хората замръзват.
Гирляндите от детсвото изчезват.
Айфоните всичкото изместват.
 

Така празнуваме си вече -
без сняг, без дух и филми.
Не във вкъщи останали сами сме.
Самотата ни е вътре...
 

А.А.
 

18.01.2020,
Лондон

© А.А. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??