6 sept 2011, 15:56

Зимни копнежи 

  Poesía » Filosófica
422 0 4

ЗИМНИ КОПНЕЖИ
Копнеехме ние за пролет през зимата.
И чакахме слънце и син небосвод.
И често от мъка ругаехме климата...
И влачехме своя нещастен живот...

Очаквахме слънце... И щастие чакахме!
Противни ни бяха студените дни.
И от безслънцието зъбите тракахме.
И живи оплаквахме гадните дни!
 
Поглеждахме тайно навън  през прозорците.
И чакахме птичите песни  отвън...
Но нямаше чудо от чудотворците...
И всичко постигахме само насън!..
 
А вятърът зъзнеше вън по капчуците...
И зима се влачеше със векове...
В ушите ни просто се удряха звуците.
И виеха гладни като зверове...
 
О, много от нас не дочакаха пролети.
И недомечтаха щастливи мечти!
Останаха жадни за слънце и полети!
И за недостъпните пролетни дни...

Но все пак дочакахме мечтите жадувани...
Щастливи лъчите танцуват навред.
Макар младостта ни да бе нелекувана

и да ни огражда "Железния плет"!...

 

 


      

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??