ЗМИЯ И СЪРНИЧКА
Сърничка мила и красива
наивна още и скоклива,
в гората както си играла
в тревата да пълзи видяла
голяма шарена змия
пред нея се поспряла тя,
нека да се запознаят,
двете да си поиграят.
А змията това чака,
тя била дете на мрака,
по сърнето се увила
и езичето си впила
в малката добра устичка
на красивата сърничка
и тази душичка бяла
богу дух за миг предала.
Жертва станала невинна
на змията зла, ехидна.
В живота често така става,
когато злото побеждава.
Поуката за вас е тази:
"от змия всеки да се пази!
Змията е коварно зло,
не чакай ти от ней добро!"
© Анка Келешева Todos los derechos reservados