21.06.2015 г., 20:38 ч.

Змия и сърничка 

  Поезия
462 0 2

ЗМИЯ И СЪРНИЧКА

 

Сърничка мила и красива

наивна още и скоклива,

в гората както си играла

в тревата да пълзи видяла

 

голяма шарена змия

пред нея  се поспряла тя,

нека да се запознаят,

двете да си поиграят.

 

А змията това чака,

тя била дете на мрака,

по сърнето се увила

и езичето си впила

 

в малката добра устичка

на красивата сърничка

и тази душичка бяла

богу дух за миг предала.

 

Жертва станала невинна

на змията зла, ехидна.

В живота често така става,

когато злото побеждава.

 

Поуката за вас е тази:

"от змия всеки да се пази!

Змията е коварно зло,

не чакай  ти от ней добро!"

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??