25 mar 2018, 19:17

Знаете ли? 

  Poesía » De amor
312 0 0

ЗНАЕТЕ ЛИ?

 

Знаете ли как се люби на раздяла? –

Безмълвно, жадно, огнено, страстно.

Огъня на миналото е събрала.

Огъня на рая и ада подвластен.

 

Знаете ли как устните мълвят

без звук: – Обичам те! Обичам!

Сърцата от целувките кървят.

Ръцете по телата лудо тичат.

 

И няма в ласките бурни насита.

Огънят от сълзите не гасне.

Всичко в ъгъла е запокитено.

Обичам те, е вече по-ужасно.

 

Знаете ли как телата се разделят,

протегнали ръце за стотен път.

Солени устни в устни потреперват.

Защо? Защо? Твоите мълвят.

 

Последен шепот. Вик последен

на болка, ужас, отчаяние.

Звънът на портата пореден,

камбанен звън, страдание...

......

А струваше ли си размяната

на любовта с отговорността към вас?

Останах завинаги непожеланата.

Потънах в болката и в оня глас...

 

© Надежда Борисова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??