16 feb 2005, 2:14

Знам, че си Бог който не е вечерял достатъчно 

  Poesía
858 0 1
Звучиш ми като брачен договор.
почти.
Не толкоз тъжно
и не толкоз завинаги.
Днес правя завещание.
Завещавам себе си
на полета на бръмбара
и на месоядните цветя,
които не са вечеряли
достатъчно.
Дарявам тялото си на прозрачността,
душата си – на завъртялото ме вретено.
Самата индулгенция съм.
Ще се откупя
с искрящите огньове на смарагда.
Знам, че
смарагда във гърдите ми ще ослепи
замислените ибиси,
унесени в игра,
приличаща
почти
на
"Не се сърди човече" -
играта на живота.
Ще изглеждам трезвен.
Ще подпиша.
Почти знам,
че
твоите бръмбари и
твойте ириси ще ме омаят
и
ЩЕ

почти завинаги.

Знам, че си Бог който не е вечерял достатъчно


© Ангел Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??