И пак си спомнихме за него
в деня, в който бе роден
и пътят му орисал неговото дело
и смисъла му на живот, с който бе дарен.
Какво е Левски, знаме, път, идея
пробудили безброй народ
дорде накрая да изтлее
напук и въпреки големия залог.
Ще веем го докрай това безсмъртно знаме
и въпреки на всеки, който вече век
опитва се безмилостно България да смаже,
той българина пак ще е нащрек.
А примера оставен ни като завет
да следваме е наше задължение
и въпреки нападките безчет
винаги да търсим единение.
© Hristo Hristov Todos los derechos reservados