Jul 18, 2021, 8:13 PM

Знаме 

  Poetry » Civilian
258 0 0

И пак си спомнихме за него

в деня, в който бе роден

и пътят му орисал неговото дело

и смисъла му на живот, с който бе дарен.

 

Какво е Левски, знаме, път, идея

пробудили безброй народ

дорде накрая да изтлее

напук и въпреки големия залог.

 

Ще веем го докрай това безсмъртно знаме

и въпреки на всеки, който вече век

опитва се безмилостно България да смаже,

той българина пак ще е нащрек.

 

А примера оставен ни като завет

да следваме е наше задължение

и въпреки нападките безчет

винаги да търсим единение.

© Hristo Hristov All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??