31 ago 2018, 20:05

Зодия Риби 

  Poesía » Otra
315 0 2

За рибите най-кротки по характер

ще кажете, че плуват във дълбоки

води. Шаран, акули и косатки

те давят самота в бутилка водка.

 

Че рибите са странни екземпляри

че бързичко избухват те - така е,

но никой както тях не би се жалвал,

със сълзите им кой ли ги желае?

 

За рибите изписани са книги,

наляво и надясно с туй се хвалят,

пързалят се - опитай се, хвани ги,

те умни са, добри и всичко знаят.

 

Интертни са понякога, вглъбени, 

във себе си и трудно ги разбират,

пред повечето хора са засмени

те чувствата си трудно в тях складират.

 

Поискаш ли съвет - при тях ще идеш,

разбират те със поглед те веднага,

тъгуват надалеч ако заминеш

и първи са в създаване на драма.

 

Изглеждат лековати, мекушави,

прощават те на ближния, горко му

ако решил е зло да им направи

те първи те оставят, казват сбогом!

 

© Виктория Тасева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ти, Гавраил! Интересувам се от зодиите, обичам да наблюдавам и опознавам хората и също като теб питам първо за зодията на дадения човек. Поздрави!
  • Чудесен психопортрет.При първа среща първо питам за зодиите.Това разбрах.
Propuestas
: ??:??