25 jul 2021, 16:59

Zorlama 

  Poesía » Verso libre
356 1 2

Пред най-касовата казино зала

има по двама-трима късметлии

тежко спящи върху пейките.

Разделят ги празни бутилки

и редовни туристи от квартала.

Сънуват нови бинго еталони,

които досега не са предложени.

А минувачи посягат с хляб

и им подават милост и утеха.

Но трите ракии в главите им

така бушуват и размиват бреговете,

че с ръцете не вземат храна,

защото им трябват за плуване.

Сънуват и нормалните стандарти,

променени от живия фолклор,

за които пак ще трябва да се броят

и пресмятат през пръсти монети.

Колите трудно гасят светлината.

От залата трудно се дават залози.

А есента трудно ще сложи параф

с наличното мастило върху листите

за зимния енергиен интегритет.

 

Zorlama – тур. Принуждаване, поставяне на нкг в условия да действа по принуда

© Мария Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • не съществува и бъдещо управление без да е сформирано. само настояще. Благодаря за коментарите ви.
  • Има такава дума и на български "Зорлем".
    А относно ситуацията - една приятелка казваше "По-добре самотни щастливци, отколкото компанни нещастници" Бившите нещастници са настоящи щастливци...или беше обратното 🤔
Propuestas
: ??:??