11 feb 2011, 13:31

Звезда 

  Poesía
536 0 1

  ЗВЕЗДА

 

Телескопи насочили там във безкрая,
астрономите търсят нова звезда.
С денонощия търсят, преравят небето.
С години те чакат само това.

Защо сте зареяли поглед в небето?
Tа тя е тук, на наш'та земя.
Аз я открих. Глупости. Бог ми показa
тази красива, блестяща звезда.

И други звезди искрят покрай нея.
Искрят, но моята мила блести.
Тя съществува тук, в битието.
Родена е тя от мойте мечти.

Не бързайте вкупом да питате где е.
Не чухти ли моя тъй радостен вик.
Не е там горе. Тя е до мене.
И вярвам, ще бъде до мен всеки миг.

Защо ли ме плашите с нейния огън.
Това е прекрасно – да горим във звезда.
Попитайте Бог и той ще ви каже,
че не огън е туй, а любовта.

© Ник Желев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • И защо никой не е написал поне едно „Благодаря!„
    Има толкова хубаво послание и не само
    Поздравления Ники!
Propuestas
: ??:??