25 dic 2014, 16:25

Звезда 

  Poesía
280 0 1

Звезда яви се на небето.

Вижда се дори и през деня.

Показва пътя там, където

Спасителя родил се в пещера.

 

Там, от утробата на Девата,

тайно Божий син се е родил.

Да унищожи новороденото

Пилат Понтийски бил решил.

 

Страхът от правда на земята.

Страхът от вяра в любовта.

Страхът от истината свята

не стигнали до тази пещера.

 

Отраснало Отрочето, Божествено.

И учил всички хора на любов.

Разпънат бил на кръст безмилостно,

за да възкръсне пак от своя гроб.

© Ник Желев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??