11 dic 2008, 16:07

Звезда към дома 

  Poesía » Otra
737 0 3
"Звезда към дома"

 ... в памет на Sirius

Къде ли пътят е днес...
водещ далеч и напред...
през мъгла и копнежи...
в далечината изгубен...
... над звезди от сребро.

Премръзнал, безмълвен,
сам, далеч от дома...
оставил деня зад гърба,
а напред пътят се вие...
... неясна река от мечти.

Без компас ще вървя...
през царство на здрач...
на шепот отминал...
косите плахо докоснал
... водещ към изгрев.

Топъл лъчът е небесен...
коприна от зимни цветя,
постеля от вечност...
усмивка, попила тъга...
... водеща теб към дома.

© Аматерасу Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??