5 sept 2012, 10:16

Звезди и овце... 

  Poesía
1534 1 19

На кого да се моля? Кажи, за да знам.

 Докъде да се моля. И колко?

 Сам съм, Господи! Колкото Тебе съм сам

 и макар да не ставам за Господ.

 

И понеже до Тебе не стига трамвай

 или късият път на метрото...

 Бавно пускаш щастлива брада на клошар -

 като цар на небесния кошер.

 

Боже, как се оправяш, когато си зле?!

 Аз поне вярвам в Теб. И ми стига.

 Имаш радост за стадо звезди и овце.

 И тъга - за хиляда молитви.

© Павлина ЙОСЕВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??