На кого да се моля? Кажи, за да знам.
Докъде да се моля. И колко?
Сам съм, Господи! Колкото Тебе съм сам
и макар да не ставам за Господ.
И понеже до Тебе не стига трамвай
или късият път на метрото...
Бавно пускаш щастлива брада на клошар -
като цар на небесния кошер.
Боже, как се оправяш, когато си зле?!
Аз поне вярвам в Теб. И ми стига.
Имаш радост за стадо звезди и овце.
И тъга - за хиляда молитви.
© Павлина ЙОСЕВА Всички права запазени