26 may 2019, 17:16

Звезди в косите, мъркащ глас на котка... 

  Poesía » Otra
544 11 18

Очите на града са разноцветни,
неоново примамливи блестят,
а в уличките малки неусетно,
мъгляви сенки тихо се тълпят.

 

Нощта върви с полюшваща походка
и очарова беден и богат.
Звезди в косите, мъркащ глас на котка...
Клошарите са скрити, вече спят.

 

Кипи живот и музика, гълчава,
градът – кокетка стара без лице.
Която всичко взема, но не дава
и има ротативка, не сърце.

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??