Има думичка, която
е като рубин и злато -
но в България я свиха без следа.
Смъкнаха я от пилони,
от елхички, от пагони -
нийде не оставиха звезда!
Уж, че думичката нежна,
не красива и полезна -
кръвожадна и жестока уж била!
Днес пчеличката нарича
малкото си не "Звездиче!",
а му казва:
"Ромбче мое, тук ела!"
Ала пада нощ и ето -
над Балкана, над полето,
грейват многобройни светлини.
Че, за радост, СеДеСе-то
на звездите по небето,
да си светят не можа да забрани!
___
От стихосбирката "Шибана държава", 1999 г.
© Ангел Чортов Todos los derechos reservados
БРАВО ТИ!!!