18.12.2020 г., 16:36 ч.

Правилните камъни в обувките 

  Поезия » Друга
287 4 10

/написано не знам защо/

 

Обувките криви.

И разменени.

При това –

на ръцете.

За по-лесно

на четири крака

да пърхам

по пътя.

Във всяка

насипани

избрани от мене

по шепа камъни.

Добре охранени.

Красиви.

И цветни.

Скъпи.

Полезни…

Е, как да не нося

този товар?

Кривя се,

пък рухна,

пак на колене

приплъзвам

и хвъркам напред…

Така се далече отива –

да знаеш…

Не тегне камъче

самотно

дерящо

в обувката.

Тежи ми леко

мечтан товар.

Така отива се

далеко,

щастливо,

с омекнал гръбнак…

А другите камъни…

Чакъл…

Баластра..

И тежест

за непреклонен гръбнак.

Не е модерно –

даже Надежда

да носи в сърцето си

тоя юнак.

 

 

© Георги Коновски Всички права запазени

Камъче – в обувка крива,
тъй се скитах по света.
Ръбесто съм и убивам
цял живот на съвестта.
Кратко бях в обувка бална, ...
  695  10  17 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??