22 сент. 2008 г., 08:59

* * * 

  Поэзия » Другая
727 0 3

Глаголът виси

сам в тъмнината

пълна с

категории

значения

като ядро сред

електронна буря

цяла вселена в

човешка глава

Ядро заобиколено

от чувства

и желания

потопено

в похотни

сияния

радост

          и

тъга

ЧУДЕСА

Искам да

БЪДА...

Основа на

всичко

изговорено

повторено

прераждане

на минало

вече 

настояще

там където

всичко тече

където смъртта

е не

без изречение

текстово поле

всевселенен

вакуум без

ум - 

само уста

и речта

вали в

морфологичен

дъжд изречен

веднъж и 

преди    и

след       и

НАС     ни

няма

зло         и

добро

ведно

там където

няма граници

друмища и

стени

безвременно 

място       и 

време без

място

Глаголът виси

сам в тъмнината

пълна с категории

и значения

 

 

Дали  е   истина

или истина не е

само написаното

вън от човека ?

Ако   кажеш 

единственото

е ли е то или

не?

Но все пак боли

вътре дълбоко се

корени и

боли

боли

боли.

© Герхард Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??