22 янв. 2007 г., 10:10

* * * 

  Поэзия
569 0 8
Пламнало лицето посинено,
от кръв пропито, чака си смъртта.
Тялото - безчувствено, студено,
захвърлено на кучета в дъжда.

Ръцете искат да достигнат камък -
да спрат зловещия ти смях.
Но всичко е притихнало и нямо,
а те докосват само прах.

Лежа си там и кучета ме дърпат,
а ти се смееш отстрани.
Крещиш с глас студен, безчувствен:
"Щом няма да си само моя - умри!"

© Росица Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??