27 мая 2007 г., 11:02

*** 

  Поэзия
672 0 1
Защо сравняват със свещ живота ни, се питам,
сепвам се - та то е толкоз очевидно!
Като фитила тънък дните ни изгарят
и в прах пред погледа ни смаян в миг се свличат.
За мъничката свещ поне утеха има -
тя в тъмното ни дава светлина.
А нашият живот отлита - понякога
 потънал в непрогледна  тъмнина.
Стихът е тъжен също като мене.
И моят огън май е поизтлял
Свещта догаря - светлината в мрак потъва,
неуспяла поредния ми ден да промени!

© Светлана Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Тъжен но хубав стих!
    Поздрави, Светле!
    И се усмихни!
Предложения
: ??:??