13 мая 2007 г., 14:26

24 mai 

  Поэзия
4423 0 3

ПОКЛОН ПРЕД БЪЛГАРСКИТЕ БРАТЯ ПЪРВОПРОСВЕТИТЕЛИ!
ПРИЗНАТЕЛНОСТ КЪМ БИВШИТЕ И НАСТОЯЩИТЕ УЧИТЕЛИ,
А НА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ - МНОГО ЗДРАВЕ И ШЕСТИЦИ!


ДА СИ ОСТАНЕМ БЪЛГАРИ

ЧИСТО БЪЛГАРСКИ НЕПОВТОРИМ
ПРАЗНИКА НИ ДНЕС Е МИЛ.
МИРОГЛЕДА СИ ДЪЛЖИМ
НА МЕТОДИ И КИРИЛ.

ПРОЛЕТ Е, ЦЪФТЯТ ЦВЕТЯТА
И ДЕНЯ Е НЯКАК СИ НЕОБИКНОВЕН.
ПРАЗНИКА НА СОЛУНСКИТЕ БРАТЯ
ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ СКЪП ЗА МЕН.

ОТ ДЕДИТЕ СИ АЗ ЗНАМ,
ЧЕ СЪС БУКВА СА ОБЛЕКЛИ ЗВУК.
И НАУЧЕНОТО ЩЕ ПРЕДАМ
СЪС ЛЮБОВ НА СВОЯ ВНУК.

ЧИСТО БЪЛГАРСКИ НЕПОВТОРИМ -
ПРАЗНИК ХУБАВ СЕ ЗАДАВА
И - "СПОЛАЙ, УЧИТЕЛЮ ЛЮБИМ!"
ВСЕКИ ДАСКАЛ ЗАСЛУЖАВА.

ЦАНКА ЛАСКОВА

© Цанка Ласкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??