3 мар. 2011 г., 12:27

3-ти март 

  Поэзия » Гражданская
4678 0 17


3ти МАРТ

 

Родино, пет века

в окови била,

пред подвига нека

сведем днес чела!

Кънти още боят

сред оня Балкан...

На Шипка героите

с Дядо Иван,

след кървави битки

и жертви безчет,

спасиха те, Майко,

от турския гнет.

Българийо, днеска

свободна си ти.

По нов път поела,

за всичко прости,

ала не забравяй

онез теглила!

Вам, славни герои,

поклон и хвала!

 

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??