4 февр. 2007 г., 14:26

///***/// 

  Поэзия
791 0 2

Отначало беше хаосът, после земята,
и редом до мъже и жени, Бог създаде децата.
Те са най-голямата ни надежда ясна,
в бъдещето им звезда проблясва.

Вечно съзтезание във вечната наука?
Защо не? От него има полза и поука,
затова да съществува нека,
та то живее още от памтивека.

Конкуренцията във всяка фаза,
сред лоши ученици жъне злоба и омраза.
Но плодовете й са сочни, сладки,
сред работещи, без хули и нападки.

В какво се съзтезават, питате вие.
Ами ако даскалът се напие,
защото го е напуснала жената,
ученици вместо него, преподават на дъската.

Точно така, учениците може и да са шумни,
разсеяни и никога послушни,
но винаги за изява са готови,
да отговорят правилно, и без пищови.

© Ростислав Аврамов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??