11 сент. 2004 г., 16:43

4 4-стишия за любовта 

  Поэзия
1813 0 2



                       ***

             Раздялата...Тя никого не пита.
             Невикана и дръзка долетява.
             Безсилна е единствено пред любовта,
             защото любовта я надживява.

                  ***

             В душата си ти се обричах,
             обзета от копнеж лиричен,
             и мазохистично те обичах,
             но ти остана безразличен.

                 ***

             Ще се превърна някой ден във спомен,
             и мислите ти ще докосна с нежност.
             И като в странен сън, света огромен,
             ще се загуби в своята безбрежност...

                 ***

             Сърцето ми е нежно и ранимо
             във тази есен златокоса
             и някаква любов необяснима
             м е   о м а г ь о с а...
 
             

                     
                      

© Руми Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Добре са си и така. Завършени и красиви. А аз съм пропуснал толкова много неща...
  • И така по отделно са много хубави,но мисля че и ако се подредят биха образували страхотен стих!
Предложения
: ??:??