9 авг. 2011 г., 15:31

4 часа по-късно 

  Поэзия » Любовная
699 0 2

будят те петли, които не чувам,

в полета, които не стигам,

вече свикнах да будувам,

забравих даже да мигам

 

от изток 4 часа след моето утро

отмерваш полското бреме,

закуската ти от жълто и люто

обядвам в планинското време

 

кафето ти пари езика и буди очите,

които аз вече затварям,

след 4 часа сънят ти пристига -

излиза от моите и ги отваря

 

вечер делникът ми става празник -

напук на твоето работно време,

а с 4 часа по-празна

вечерта ми лениво си дреме

 

след 4 преки наляво, за 4 малки

забравям свян и отивам,

сядам на счупените седалки

и в чаша със лед те изливам

 

когато бие четвъртият час, се прибирам

във време кално и мръсно,

за 4 часа по-заедно си избирам

да живея живота си 4 часа по-късно.

 

© Измислен съм Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??