23 июл. 2009 г., 15:54

5 в 1 от буква "Н" 

  Поэзия » Юмористическая
547 0 12

     Некадърник

 

Експерт самозван,

с мозък скован.

Няма вид да е сакат,

но ръцете са отзад,

пъхнати дълбоко там,

дето светло няма грам.

 

      Навалица

 

Градски автобус

в пиковия час –

двеста души плюс

шофьор, захапал фас.

 

        Нахалство

 

Да се изстъпи лицемер

(визирам тука премиер)

и нагло нам сервира,

че, виждаш ли, страната

при него просперира

и тича по водата.

И това го съобщава

със усмивка под мустаци –

явно, че го забавлява

да ни мисли за глупаци.

 

     Наводнение

 

Преливайки, реката -

след дълга снежна зима -

намокрила краката

на двама или трима.

Щом наричаме така

шест накиснати крака,

то сезонният валеж

в Индия и Бангладеш

как ще се зове?

Океан? Море?

 

        Нокаут

 

Неподвижно стоящ

боксьор на земята,

над който, броящ,

виси съдията.

Лежащ е в покой,

от силен юмрук

загубил след бой

картина и звук.

 

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??