2 дек. 2016 г., 00:18

*** 

  Поэзия » Философская, Свободный стих
527 1 2

Хайде – разкъсай оковите,

забий нокти в основите

на това безумие – диво, спонтанно, нечовешко,

увий страха във златна решетка.

Хайде – изкрещи в мрака нечие име,

откажи се да търсиш животворното биле,

защото истината е в мен и само във мен,

аз – и сила, и мъка, и дух прероден.

Хайде – изгаряй от копнеж по мечтите,

изричай пред всички лъжите,

лъжите, които сам си избра,

лъжите, покрити със тънка слана.

Хайде – забравѝ ме, остави ме да изтлея,

една позабравена песен да изпея

и макар да не мога да крещя –

някога ще стигна до живата вода...

 

01.12.2016

 

 

 

© Teddy Daniel K. Все права защищены

Вдъхновено от Slipknot - The Devil In I или може би Snuff...

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??