37 СОНЕТ ЗА ВЗЛОМ
Като разбойник влезе в моя дом.
Разби със трясък всички заключалки!
Неканена се вмъкна ти, със взлом.
В една ръка с цветя, а в другата с бухалка!
За мене ти си най-голям проблем!...
Каква си всъщност, аз дори не зная.
Не си девицата от Виетлем...
А пълна смесица от Пъкъла и Рая!
Ти скъса моя собствен календар.
И аз се влюбих като ученичка.
Аз може би съм вече твърде стар?!
Ти спря на рамото ми като птичка!
И аз забравих, че съм стар…
зА МЕНЕ ТИ СИ божи дар!
© Христо Славов Все права защищены