27 июн. 2010 г., 21:54

Aдамас 

  Поэзия » Белые стихи
440 0 1

 

~&~~ Aдамас ~~&~

 

                         ( душата ми в ръцете ти...)

                            издишани думи - 26 юни 2010 г

 

 

ЦЕНАТА Е ПОГУБВАЩО ВИСОКА...

 

ЗА ДА МЕ ИМА МЕНЕ...

 

ТИ ОСТАНА ТАМ

 

И ГЛЕДАШ В ОБЛАЦИ ДЪЛБОКИ...

 

~ Моят Път на Ангел САМ...~

 

 

 

Небето призрачно

Напомня...

 

Небето в тъмносиньо

ПАК ГОВОРИ ми...

 

~&~~

 

И пак сълзите пълнят езерце в ръцете...

 

И пак надничаш зад сърцето ми...

 

И пак МЕ ДИШАШ  в спомени...

 

И пак обръщаш лист след лист

В МЪЛЧАНИЕ -  Стенание

И чукаш във  Прозорец от небето Чист...

 

                ПЛАХ!!!

 

И ПЛАЧЕШ С МЕН!!!

 

И късаш в страх верига - дреха

Сковала тялото ти ТАМ...

 

Умираш с мен

Във всеки слаб мой час...

 

Безмълвно виещ...

Стенещ...

 

Дамиан!

 

АДАМАС!

~&~~

Вървим във пътища обрулени...

 

Ти ТАМ...

Аз Тук.

 

Мъж в Печал...

Останал САМ...

За да ме има мене - дишаща Амброзиана

И да се науча днес да бягам...

В Пътя свой...

Без страх да съм -  Лиана...

Увила в думи Чувства и Съдби...

 

И чиста да съм, като таз сълза...

Дето в Езеро Тя стана

В дланите ти - топла плът

И Дом вековен,

Помнещ дни

На минало незабравимо...

На детска глъч и бурен смях - игрив...

 

ДАМИАН!

Мой Властник!

 

НЕСЛОМИМ!

 

НЕСЪКРУШИМ!

 

Вървиш над Пътя ми

в Небе...

 

А То напомня ми...

Че да ме има мене...

Ти подари ми своите криле...

 

АДАМАС, мой мили!!!

 

За да мога с тях...

Голото си тяло да завивам,

Защото тръгнах в своя Път

Без дреха...

 

САМО ПО ДУША...

 

( тихо изридано...

                   Л-Е)

http://www.vbox7.com/play:ec51a806

© Л-Е Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??