Дадох си наскоро сметка,
зяпайки към моя син,
че живея сякаш в клетка,
без и грам адреналин.
Споделих това с жена ми.
Тя със мен се съгласи,
че - и двамата сме само
на по тридесет и три,
и е време… да се впуснем
в авантюри по света:
С парашути да се спуснем
във дълбока пещера,
или - в Конго да заминем,
да живеем с племена.
Сред - пигмеи и горили!
На природата деца!
Без и миг да се замисля
за предложения план,
букнах път - на югоизток,
към горите на Тайланд.
Кацнахме на остров Пукет
в Андаманското море.
Там наехме селска къща
до гора със зверове!
Къщата ни бе до джунгла,
с много палми и цветя.
И с балкон - изцяло южен.
Двеста метра от брега.
Мигом взехме да чертаем
план със моето моме,
как с дюшека - надуваем
ще ловуваме с кюспе
тлъсти лобстъри, скариди,
групери и риба тон,
пък в гората - хищни тигри
как ще снимаме от слон!
Начертах с жената плана,
и отидох сам на плаж.
А пък там, съклет ме хвана,
и реших, че със масаж
ще отпусна два-три часа
до прибоя на брега.
Да ми смажат - ишиаса
появил ми се в гърба.
Легнах пред една женица
в синкав навес от хасе.
Пред въздребничка девица
със огромни две ръце!
Без да чака - тя ме почна
с длани, лакти и пети.
На гърба ми - много точно
болката ми в миг откри.
Взе с петите да ме мачка,
да ме тъпче като кон!
Сякаш с мъничка играчка
тя си правеше купон.
Страдах няколко минути
под туземските крака,
но пък - нервите отпуснах,
нямах вече ишиас!
Завъртях корем обратно
към сиамското моме,
да му дам от благодарност
малко родни левове.
А момето - мигом бръкна
между моите крака!
В миг лицето ми помръкна;
Скивах… моята жена!
Тя стоеше - край морето
и следеше с интерес,
как с ръката си - момето
масажира моя стрес!
Вдигнах в миг адреналина
до красивия прибой.
Зяпнах в мойта половина,
знаех, че ме чака бой!
…
Цели десет дни във Пукет
имах тежък ишиас!
От Тайланд си взех поука
да не мисля за масаж.
Оттогава… аз не страдам
за живот с адреналин.
Кротичко с жената лягам,
и си гледам моя син.
Юри
Йовев
Април
2023 г.
© Yuri Yovev Все права защищены