31 июл. 2009 г., 11:07

Ако 

  Поэзия
529 0 6

 

 

 

Ако

 

 

Ако  сутрин с усмивка се събудиш.

Ако денем  под слънцето се трудиш.

Ако ръка подал си на приятел,

туй  не  те прави

черноглед  гадател!

Ако пръст повдигнеш,

ще го  захапят. 

Ако   глас въздигнеш,    

ще го  затапят. –

 Затуй   с юмруци   удряй   

и свое право постави.

Единствено от туй разбират  

празните глави!

Ако  семето  израсло  ти е славно.

Ако  с усмивки  те следват  днес децата.

Ако    не си молил за пощада.

Ако  си горял   на любовна клада.

Ако   живял си  ти пристойно.

Изграденото  ще  е  достойно!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??