24 дек. 2023 г., 18:42

Ако Иисус родил се е в неделя 

  Поэзия » Любовная
369 1 2

АКО ИИСУС РОДИЛ СЕ Е В НЕДЕЛЯ

 

... нали изкарах Коледните пости, пък и живеем двама все сами,

при теб ще дойда тази нощ на гости – да ме гостиш със лозови сарми,

да почовъркам в белия оризец със дъх на риган, джоджен, куркума,

в туй време твоят смахнат телевизор дискретно да ми бърка във ума,

да гледам как ми сипваш чаша вино – една прекрасна Коледна Жена,

 

да дипли пеньоарът ти във синьо в душата ми вълна подир вълна,

да стелнеш сетне благата постеля – и този миг да е благословен! –

ако Иисус родил се е в неделя, със теб се раждам всеки Божи ден,

да те обичам тихомълком, Божем дошъл ти от Безкрая светъл мъж.

Единствено с теб Раят е възможен в живота, който дава Бог веднъж.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • ако Иисус родил се е в неделя, със теб се раждам всеки Божи ден,

    Светли празници, Валюше, няма такава поезия!
  • Най-сърдечно ти желай весели празници, морско момче! Бъди благословен и богословен от Спасителя!
Предложения
: ??:??