11 июл. 2018 г., 01:24

Ако ме искаш, ме вземи! 

  Поэзия
549 1 5

Вземи ме, в твой роб ме превърни.
За теб, богиньо, бих умрял във кански мъки.
От ледената буца, огън сътвори,
нека душата ми ликува със духа ти

 

Вземи ме с тези хубави ръце,
аз топка кал ще бъда, нищо друго.
От глината човек изваян, със сърце
туптящо с цветовете на радуга.

 

Вземи ме и до теб ме притисни,
ръцете си сложи във мойте длани.
Tи топли устни върху мойте залепи
да си припомня колко са мечтани.

 

Вземи ме с теб във онзи райски кът,
пред златните му порти остави ме,
отново да открия изгубеният път.
А вечността ли? Нека да си дреме.


В ушите ми "обичам те" ми прошепни,
и цялата любов над теб да вземе връх.
Навред вселената да прелети,
за да я помня чак до сетен дъх.

© Joakim from the grave Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??