18 окт. 2013 г., 09:05

Ако ме излъжеш 

  Поэзия » Любовная
761 0 5

Ако ме излъжеш


Не си мисли, че аз ще се превия,

ако доверието предадеш или пък мен -

ветрове ме брулиха, но пътя винаги успявах да открия

и с вдигната глава вървях аз ден след ден.


През Ада минах. Даже Дяволът ми е добър приятел.

С него рулетка руска аз играх.

Падах, влачех се, горяха ме на клада,

но не спирах. Дори и лазейки, напред вървях.


Сърцето си разбито в ръцете си го носех.

Със сълзи всеки път го кърпех, за да не кърви.

Но никога на колене не бях, любов не просех

и вървях напред, и влачех своите мечти.


Но... уморена съм. Останала без сили, искам някъде да спра.

Не знам защо помислих  си, че... ти си моя пристан.

Ето, вземи... Оставям ти сърцето си при твоето сега.

Без теб не ми е нужно. Ако ме излъжеш... Без него ще съм,

                                                                                          но ще продължа.


Яна Танева, 12.10.2013

© Яна Танева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??