3 мар. 2019 г., 16:48

Ако си поръчвам икона 

  Поэзия
236 0 2

Ако някога аз, атеистката, си поръчвам икона
и поискам в дома да я имам на всяка цена,
задължително ще намеря зограф македонец
да изпише Мадоната като нежна и млада жена.

 

На главата ще искам да бъде с фина шамия;
да покрива косата й с цвят на узрели жита.
Нека слънце се плъзва надолу по стойната шия!
На гърдите си нека е сложила кротко ръка!

Ще поискам да бъде със накити. Истинска прелест,
поруменяла свенливо от нежно погалване с взор!
Цяла в бяло и злато! Чистота и увереност!

Със напъпили вишни, които избухват, за фон.

 

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??