28 окт. 2012 г., 20:08

Ангелите 

  Поэзия » Философская
688 0 1

Ангелите са небесни същества,
чисти като момина сълза.
Ангелите махат със крила
и достигат светла синева.
Ангелите бдят над теб сега,
въпреки че ти не вярваш на това.

Ангелите са небесни същества,
прикриващи се в нашата гора.
Аз знам, че те са там сега,
криейки се между многобройните листа.


Измежду заблудените лица 
те търсят просветлената страна,
която кара човечността 
да похлопа на входната врата.

Всеки човек тайно я таи,
но не я показва, а бди,
да не се покаже тя  
и да го засрами пред света,
че добрината в себе си открил 
и само в своята глава се преродил.

Хорската порочна празнота 
всява тиха сивота,
толкоз гъста сивота,
че даже ангелът срещу врага 
е като птица с прекършени крила.

© Владимир Вълов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Хареса ми поетичния ти опит! Браво!
Предложения
: ??:??