15 мая 2023 г., 07:00

Аплодисменти за молеца 

  Поэзия
168 2 2

АПЛОДИСМЕНТИ ЗА МОЛЕЦА

 

... да бях молец във малката ти стая,
безшумно покрай теб да си летя,
да гледам как с утайката от чая
поливаш си саксийките с цветя,
щях скришно да ти пърхам над леглото,
щом легнеш вечер с книгата в ръка,
или в любимата си поза „Лотос”
седиш си в Раджа йога все така,
след баня да ти кацам на халата –
без дъх! – от твоя липов шампоан,

 

със сешоара да ти правим вятър,
и да бръмча над теб – аероплан,
щом идеш на пазара за покупки,
кога налете слънце напече,
щях да извъртам лупинги и чупки
из въздуха във твоето стайче,
дали да те докосна в миг на ласка,
или да се смаля? – в това съм спец! –
и – моля те? – недей да ръкопляскаш,
когато зърнеш в стаята молец.

 

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Напомни ми една песен: “Tu non mi basti mai” - с подобна тема и все така поетично.
    Много е хубаво
  • и – моля те? – недей да ръкопляскаш,
    когато зърнеш в стаята молец.
Предложения
: ??:??