Апостолът на Вярата
На нашата вяра си апостол ти Боже,
която носим в сърцата,тупти в гърдите!
Ти казваш ни че с вяра всичко може
и усещаме думите ти дълбоко е душите!
Ти пръв поведе ни в борбата със злото,
показа ни пътя по който да вървим!
В душите наши да побеждава доброто
и твоите заповеди никога да не забравим!
Загина заради нас но в нас живееш,
дълбоко в душите ни ,в нашите сърца!
Прекланяме се пред лика на старата икона
и те молим да бдиш над нас и нашите деца!
А ние вярващите пак тихи и смирени
ще дойдем в твоят дом със свещ в ръка!
Заедно с трудностите се борим,уморени,
но ще запалим твоя огън в нашите деца!
© Валентин Миленов Все права защищены