20 нояб. 2021 г., 14:45

Априлска епопея 

  Поэзия
722 0 0

       Априлска епопея

 

На миналото – слава и величие

на неговия дух непобедим!

Не можем да отминем с безразличие,

от подвига му бъдещето ще градим.

 

Април е епопеята безсмъртна днес,

която прави ни по-силни, по-добри,

и устремът народен – сила, гордост, чест,

в душите ни светилище ще съгради.

 

Перущица, Батак – героите светци

от миналото наше носят светлина,

Бенковски, Левски, Волов, хиляди борци,

воювали за милата ни свобода.

 

На Христо Ботев помним подвига чутовен

и стиховете му във бъдното летят,

със вярата си той руши гнета вековен

и думите му новото ще сътворят.

 

Глава навеждам с вечно преклонение,

по-силна съм със миналото в тоз живот

и нека всеки с цвете, с възхищение

да почете духа на нашия народ!

 

                                 Мария Мустакерска

 

 

 

 

 

 

 

© Maria Mustakerska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??