30 июн. 2012 г., 21:46

Артисти и статисти 

  Поэзия » Другая
554 0 0

            Артисти и статисти

                

            (Басня за артисти)

 

Събраха се велможите.

                      Сключиха СДЕЛКА.

Но не за Зелка.

                             Не за глава лук.

Нито за Джам-шишета,

       нито за Софийския боклук.

Разбирате, че иде реч

                    за по-голям ГЮВЕЧ!

 

Сключиха сделката доволни

                   главите за имане

                                              болни.

Разпръснаха се.

                  Всеки в шепите си

                                поглед впери!

Да види там

                   какво ли ще намери?

 

Един проскърца зъби

                        с кисела усмивка...

И с тревожен глас започна

            изтърканата пледоария:

"Стоп! Сделката не е изгодна!

         Не за Мен, а за България!"

 

А на нас, безгласните статисти,

ни втръсна вече да ни пеят

       ненаситни

                      политически

                                       артисти!

Със практиката си проклета.

          Да бъркат своята кесия

                             със Бюджета...

 

година 2005 , Пловдив

 

 

 

 

© Петър Петров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??