15 авг. 2013 г., 23:49

АЗ, БУКИ 

  Поэзия » Гражданская
580 0 0

АЗ, БУКИ


Погром или възхвала? Въпросът е един!

Кубрат и Калояна! Живот или амин?

Борис, Симеон и прочие! Народ без двуеточие!

Земя в кръв и вяра! Народ и много слава!

 

Безправие прошепва АЗ, БУКИ като клетва

и огъня понася прабългарската раса!

С конските копита и огнената свита, 

България се ражда и пръска вред просвета,

събудена от мрака изгряваща с разцвета!

 

Потича свято слово и оня пламък грейва

без кръв и без олово след участта ни черна!

Забулена в мрака АЗ, БУКИ бива свята!

И всичко що е родно да бъде днес свободно!

 

Галина Москова

© Галина Москова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??