АЗ, БУКИ
Погром или възхвала? Въпросът е един!
Кубрат и Калояна! Живот или амин?
Борис, Симеон и прочие! Народ без двуеточие!
Земя в кръв и вяра! Народ и много слава!
Безправие прошепва АЗ, БУКИ като клетва
и огъня понася прабългарската раса!
С конските копита и огнената свита,
България се ражда и пръска вред просвета,
събудена от мрака изгряваща с разцвета!
Потича свято слово и оня пламък грейва
без кръв и без олово след участта ни черна!
Забулена в мрака АЗ, БУКИ бива свята!
И всичко що е родно да бъде днес свободно!
Галина Москова
© Галина Москова Todos los derechos reservados